Durf! een visie op duurzaam bouwen

Door innoverend ondernemer Teun Depreeuw

Donderdag 5 oktober was spreker Teun Depreeuw de hoofdgast van een Kamp C-bijeenkomst over bouwen met schelpen voor architecten, op exact hetzelfde moment dat VTM Nieuws een item over deze nieuwe trend uitzond. Kamp C organiseert regelmatig bijeenkomsten over onderwerpen rond de transitie naar een duurzame samenleving.

De aanwezige architecten ondervonden donderdagavond aan den lijve hoe Teun Depreeuw met enthousiasme, energie en humor zijn visie op duurzaam bouwen en wonen overbrengt.

Depreeuw is pionieer en daarmee dé ervaringsdeskundige op het gebied van duurzaam bouwen met schelpen in België. Iedere architect zou de negen voordelen van bouwen met schelpen moeten kunnen dromen, zegt hij. De belangrijkste drie (zeer hoge isolatiewaarde, levenslange garantie en prijs) zijn al reden genoeg om het innovatieve bouwmateriaal bij elk project te overwegen. Voor bouwen met schelpen zijn landelijke en gemeentelijke subsidieregelingen van kracht (i.t.t. hetgeen VTM Nieuws in de video vermeldt).

“Helaas gaat het vaak nog steeds alleen over de ‘usual suspects’ in plaats van alle beschikbare opties voor de klant te overwegen. Durf na te denken over en te kiezen voor een ongewone en innovatieve oplossing, zoals schelpen”, zo spoort Depreeuw de aanwezige architecten dan ook aan.

Teun Depreeuw is een man van de praktijk, met persoonlijke verhalen en ervaringen, wat hem als spreker bijzonder relevant en interessant maakt. Hij is een pionier die de noodzakelijke innovaties voor betere leefbaarheid op lange termijn, eerst in zijn eigen bedrijven (Ecoverbo, muurtuin, Ecoschelp) toepast. En als het moet vindt Depreeuw ze gewoon zelf uit, zoals zijn muurtuin-systeem. Geen theoretische verhandelingen dus van deze spreker, maar échte verhalen over de bewezen realiteit van vandaag.

Boek een lezing!

Teun Depreeuw is een gevraagd spreker, die met evenveel elan als keynote speaker op congressen en symposia optreedt, als in kleine kring voor innoverende ondernemer collega’s, bestuurders en beleidsmakers.

Lezingen boeken kan via deze website of telefonisch.

Contact: Teun Depreeuw, 0495/52 24 62

Over Ecoschelp

Ecoschelp is een bedrijf van Teun Depreeuw, gespecialiseerd in bouwen met schelpen. De isolatieschelpen die Ecoschelp gebruikt zijn de enige door de Federale Overheid erkende schelpen voor isolatie in België en daarmee de enige met eeuwige kwaliteitsgarantie en de enige waarmee aanspraak gemaakt kan worden op landelijke of gemeentelijke subsidies. Schelpen zijn een milieuvriendelijk, multi-inzetbaar bouwmateriaal met unieke voordelen.
Alle informatie over bouwen en verbouwen met schelpen vindt u steeds terug op www.ecoschelp.be

Over Kamp C

Kamp C is een autonoom provinciebedrijf van de provincie Antwerpen dat als missie heeft “De transitie naar een duurzame samenleving versnellen”. In dat kader organiseert het bedrijf lezingen en workshops voor relevante doelgroepen, waaronder architecten. Meer info: www.kampc.be