Boeiende verhalen

Over verticaal groen

De natuur als ultieme opkikker voor de fysieke en mentale gezondheid. Zou het niet fantastisch zijn om dat naadloos te combineren met esthetisch streven, technische noden en materiële opties?

Een levende muur – binnen of buiten – is decoratief en dagelijks kijkplezier. Alleen al het uitzicht op groen geeft een gevoel van geluk, vitaliteit en werkt stress-verlagend. Heb jij er echter al eens bij stilgestaan dat verticaal groen een volwaardige bouwschil is met cruciale bouwtechnische voordelen, zoals betere thermische isolatie, geluidsisolatie, een positieve invloed op de levensduur van de gevel en een lager brandrisico?

Met additioneel nog een positief effect op de gezondheid van de gebruiker, door de verbeterde luchtkwaliteit, minder fijnstof en meer zuurstof.

En wist je dit al?

  • In groene wijken is minder criminaliteit
  • Wonen in een groene omgeving geeft een gevoel van veiligheid
  • Op groene schoolpleinen wordt minder ruzie gemaakt en minder gepest
  • Patiënten in het ziekenhuis herstellen sneller na een operatie bij uitzicht op groen

Interessant? Meer weten? Ben je geïnteresseerd in mijn lezing over verticaal groen? Of heb je nog andere vragen? Neem dan gerust rechtstreeks contact met mij op:

Over schelpen

Ik blijf ik me steeds weer verbazen dat er zo weinig nagedacht wordt over de keuze van het meest geschikte bouwmateriaal. Altijd weer de keuzes voor de “usual suspects”. Veel materialen worden bijna vanzelfsprekend gekozen. En dus maak je geen bewuste keuze. Ik snap er niets van. Je neemt toch nooit genoegen met de voor de hand liggende mogelijkheden. Ik in elk geval niet. Ik wil “the full picture”. Om te kunnen kiezen wat het beste bij mij past. Voor bepaalde doeleinden in de bouw is er namelijk een super interessant alternatief. Een verrassende, innovatieve, ongewone oplossing waaraan de meesten zelf misschien nog niet eens gedacht hebt: schelpen.

Interessant? Meer weten? Ben je geïnteresseerd in mijn lezing over schelpen? Of heb je nog andere vragen? Neem dan gerust rechtstreeks contact met mij op: